Europa is een waar wandelparadijs. Of je nu wilt wandelen langs de kustlijn of door de bergen, in Europa is bijna alles mogelijk. Wil jij deze zomer op wandelvakantie, maar heb je nog geen idee waar je naartoe wilt gaan? In deze blog delen we de leukste wandelroutes in Europa met je. Zo hoef jij alleen nog maar te kiezen welke route jij gaat wandelen.

 

1. Schotland: West Highland Way
Een van de bekendste wandelroutes in Europa is de West Highland Way in Schotland. Deze 154 km lange route loopt door de Schotse Hooglanden en eindigt in Fort William. Je wandelt langs meren, door glooiende heuvels en over bergpassen. De route is goed bewegwijzerd en je komt onderweg genoeg plekken tegen om te overnachten.

2. Spanje: Camino de Santiago
De Camino de Santiago is een wandelroute die al eeuwenlang pelgrims trekt. Deze route loopt vanuit verschillende plekken in Europa naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela in Spanje. De bekendste route is de Franse route, die begint in Saint-Jean-Pied-de-Port en zo’n 800 km lang is. Je loopt door de prachtige landschappen van Noord-Spanje en ontmoet onderweg mede-pelgrims.

3. Oostenrijk: Grossglockner Hochalpenstraße
De Grossglockner Hochalpenstraße is geen typische wandelroute, maar wel een prachtige weg om met de auto te rijden en een paar korte wandelingen te maken. Deze weg loopt door de Oostenrijkse Alpen en biedt adembenemende uitzichten op de bergen. Onderweg kun je bijvoorbeeld wandelen naar de Pasterzen gletsjer of de Edelweissspitze.

4. Italië: Cinque Terre
Cinque Terre is een kuststrook in de Italiaanse regio Ligurië. Hier vind je vijf kleurrijke dorpjes die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Tussen de dorpjes loopt een wandelpad dat soms steil en uitdagend kan zijn, maar altijd prachtige uitzichten biedt op de Middellandse Zee en de kleurrijke huizen van de dorpjes.

5. Zwitserland: Eiger Trail
De Eiger Trail is een wandelroute die begint in Grindelwald en eindigt in Alpiglen. Deze route loopt langs de beroemde berg Eiger en biedt uitzicht op de gletsjers van de Berner Alpen. Het is geen makkelijke route, maar wel een van de mooiste. Onderweg kan je schuilen in berghutten en genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Europa biedt wandelliefhebbers talloze opties voor mooie wandelroutes. In deze blog hebben we vijf van de mooiste routes met je gedeeld. Of je nu langs de kustlijn wilt wandelen of liever door de bergen trekt, er is genoeg te ontdekken in Europa. Welke route ga jij deze zomer wandelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *