Verstopt riool, altijd ongelegen

april 6, 2022

 

We zijn er allemaal geweest. Je bent aan het werk en de telefoon gaat. Het is uw buurman die belt om u te vertellen dat hun riool verstopt is en dat ze hulp nodig hebben. Je weet dat het je veel geld gaat kosten om een loodgieter te bellen, dus probeer je zelf het riool te ontstoppen.

Heeft u een verstopt riool, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar tips om deze te ontstoppen. Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken wat de verstopping in de eerste plaats heeft veroorzaakt.

Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool zijn boomwortels. Dit gebeurt wanneer ze in je leidingen groeien en ze gaan blokkeren. Een andere oorzaak kan vetophoping of haar in de afvoer zijn, wat ook uw leidingen kan verstoppen en een verstopping kan veroorzaken.

Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om je pijp te ontstoppen en voorgoed van dit probleem af te komen! Hieronder enkele tips voor het ontstoppen van een riool:

-Gebruik kokend water: kook ongeveer 1 gallon water en giet het in je afvoer. Dit zal helpen om elke te smelten

Meest voorkomende oorzaken verstopt toilet

De meest voorkomende oorzaak van verstopt toilet is toiletpapier. Om een verstopt toilet te voorkomen, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid toiletpapier die we gebruiken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het toiletpapier niet te hard of te zacht is, omdat dit ook tot verstopping kan leiden.

Wanneer iemand een plunjer gebruikt, moet hij ervoor zorgen dat deze een afdichting heeft met de opening in de kom en er vervolgens op duwen en trekken totdat al het water is verdwenen. Men moet ook geduld hebben bij het gebruik van een zuiger.

Laat een loodgieter het oplossen

Als u op zoek bent naar een loodgieter, is het belangrijk om alle details over de klus te kennen voordat u een loodgieter inhuurt. U moet weten welk type sanitair u nodig heeft, hoeveel tijd het kost en of u de toiletplunjer moet inschakelen.

De beste manier om erachter te komen of u een loodgieter nodig heeft, is door ze op te bellen en te vragen wat ze doen. Je kunt ze ook vragen of ze ervaring hebben op jouw vakgebied.

 

Uitgelicht

Meer artikelen